Natuurlijk Warm | Over ons
Paul Pelgrom, Ecologisch bouwgilde
2
page-template-default,page,page-id-2,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Paul Pelgröm

 

Houtleem is het bedrijf dat ik – Paul Pelgröm – jaren geleden ben gestart. De aanleiding om ecologisch te gaan bouwen met leem, was de verbouwing van mijn eigen huis. Daar ontdekte ik hoe goed leem de vochthuishouding reguleert. Ik ervaar nog elke dag een aangename, natuurlijke warmte als ik met mijn leemkachel stook. En het scheelt me in energiekosten.

Ooit ben ik gestart als landbouwer. Daarna ging ik werken als sociaal-pedagogisch hulpverlener, maar ik miste het werk met mijn handen. Dus heb ik me bijgeschoold tot bouwtimmerman en vervolgens gespecialiseerd in leembouw.

Inmiddels heb ik vele muren gestuct, strobalenhuizen met houtskelet-constructie gebouwd, met kalkhennep gewerkt, leemkachels en zelfs een sauna gebouwd. De sauna was vooral interessant omdat daarin bijna alle bovengenoemde technieken zijn toegepast. Daarbij werk ik graag samen met anderen. Daarom ben ik lid van het Ecologisch Bouwgilde. Samen kunnen we immers meer!

Ik bouw zelf of samen met jou. Dan ben ik meewerkend bouwbegeleider bij jouw project. Mijn ervaring als MBO-docent gebruik ik ook graag om minder ervaren medewerkers te begeleiden.